fbpx

Sakola Dasar Wallaroo - Peta Peta Dunya anjeun

By Kahirupan kulawarga September 2, 2020

Map Your World (MYW) mangrupikeun platform digital anu ngabantosan kakuatan barudak ngora pikeun pangaruh hébat ka komunitasna. Éta ngadukung kamekaran kapamimpinan pikeun ngadorong aranjeunna pikeun ngarobih positip.

Dina istilah 1, Kulawarga Kulawarga ngamimitian proyék MYW di Wallaroo primér Sakola Hastings, sateuacan COVID dipareuman. Program ieu dilaksanakeun sareng 12 murid ti Prep dugi ka Taun 6, anu ditunjuk sareng dipilih ku babaturan sakelasna.

Murid-murid pendak sareng staf Kulawarga Kulawarga pikeun brainstorm ideu ngeunaan janten 'agen perobihan' sareng ngaidentipikasi masalah lokal sareng sosial sareng lingkungan di komunitasna.

Salah sahiji ideu nyaéta pikeun ngungkulan budaya kalakuan anu teu pantes di masarakat sareng paripolah anu dipajang di sakola anu henteu nuturkeun nilai sakola sareng kumaha merangan paripolah ieu sareng budaya karaharjaan. Murid ngaidentifikasi yén paripolah anti-sosial asalna ti bumi sareng stratégi kedah kalebet parobihan di bumi ogé sakola sareng masarakat anu langkung ageung.

Pamingpin milih opat strategi ngawangun empati pikeun ngajar kulawarga, babaturan, sareng sadayana anu kalibet dina komunitas sakola ngeunaan kahadéan sareng pamahaman tibatan ngahukum. Éta patarosan 'Ngalaksanakeun Kahadéan di Bumi', nyiptakeun 'Acak Lalakon Kahadéan Jar', nyiptakeun 'Siswa Positip Dipimpin Siswa' sareng 'Nguatkeun Poé Anu Ngumpulkeun Poé Aranjeunna.

Program ieu ditampi kalayan saé pisan ku murid, kolot sareng staf di Wallaroo sareng untungna kami parantos tiasa neraskeun konsultasi sareng murangkalih ngalangkungan telepon sareng ngazum salami diajar jauh. Murid bakal lulus tina Program MYW dina istilah 4.

masarakat Cileunyi peta dunya anjeun
carita

Koméntar pikeun tulisan ieu ditutup.

Tetep sareng Kahirupan Kulawarga

Gabung sareng daptar email kami pikeun nampi pembaruan, inspirasi sareng inovasi.