fbpx

Ngarayakeun Program Cahaya Kami

By Kahirupan kulawarga Maret 2, 2021

Dina Januari 2008, Kulawarga Kulawarga ngamimitian proyék pilot Support, Help, Information Networks and Education (SHINE) di dua daérah metropolitan Kidul di Melbourne.

Program SHINE dimimitian salaku program intervensi sareng pencegahan mimiti anu dirancang pikeun ngaganggu kamajuan panyakit méntal anu muncul sareng tahan pikeun barudak sareng jalma ngora. Saprak harita, SHINE parantos nyayogikeun dukungan kaséhatan méntal dina setting universal sareng komunitas ngalangkungan kagiatan teureuh sareng berbasis sakola.

SHINE mangrupikeun palayanan unik anu minuhan jurang anu signifikan dina bidang kaséhatan méntal barudak sareng jalma ngora, ngadukung palanggan anu henteu mumpuni pikeun layanan kaséhatan méntal anu langkung klinis. 76% palanggan kami moal cocog pikeun jasa anu sanés kumargi yuswa na.

Kerentanan konci anu dialaman ku klien tina program SHINE kalebet kaséhatan méntal anu lemah sareng dukungan émosional terbatas, masalah hubungan, harga diri anu lemah sareng harga diri, kasusah di sakola; masalah sareng wates sareng tingkah laku; sareng pangaruh pangalaman kekerasan kulawarga.

Kualitas penyediaan jasa diwartosan ku téori anu aya hubunganana sareng trauma, kasadaran budaya sareng téori sistem ékologis. Unsur-unsur suksés anu kalebet diantarana: teureuh anu negeskeun, panutan / panutan anu dipercaya, pendekatan non-klinis sareng ramah, kapasitas ngartos sareng ngahubungi sareng murangkalih, pendekatan sakumna kulawarga, sumber daya anu aya hubunganana, sareng jasa anu cocog sareng budaya.

Program ieu mangrupikeun buktina pikeun awak anu gancang tumuh tina panilitian anu nyorot kabutuhan pikeun campur mimiti dina kahirupan, sareng mimiti dina kahirupan masalah. Ieu paling penting kusabab pangaruh Coronavirus di seluruh dunya ayeuna, dimana modél nunjukkeun yén mungkin aya paningkatan bunuh diri 25%, sareng kamungkinan kira-kira 30% jalma bakal aya diantara nonoman.

Kami resep mamatahan yén proyék SHINE parantos dibalikeun liwat Departemen Jasa Sosial salami 5 taun ka pengker. Pikeun maca laporan kinerja sareng dampak lengkep anu pokus khusus kana program SHINE mangga pencét Ieuh

" pasti nyandak kabutuhan budaya urang, urang Wétan Tengah Australia. estu rada perhatian sareng paduli. " (wawancara sareng pangasuh)

"Anjeunna (Praktisi SHINE) diajar pisan kuring ngeunaan kaayaan ambek na. Nyandak hal rada tenang sareng henteu ngadamel masalah ageung tina sababaraha hal. Aya seueur katenangan sareng katenangan di kulawarga ayeuna. ”(wawancara sareng pangasuh)

“SHINI unik sabab nutupan celah jasa ku damel sareng barudak 0-18; éta gampang diakses; boga fokus kana campur mimiti; gawé bareng sakabeh kulawarga; sareng ngagaduhan cara damel anu unik - lingkungan dimana murangkalih karaos aman sareng nyaman sareng ramah pikeun murangkalih. " (pamilon grup fokus praktisi)

Uncategorized

Koméntar pikeun tulisan ieu ditutup.

Tetep sareng Kahirupan Kulawarga

Gabung sareng daptar email kami pikeun nampi pembaruan, inspirasi sareng inovasi.